Otkriven još jedan ilegalni starački dom. Nalazi se u stanu u Čazmi

Screenshot: Provjereno

EKIPA emisije Provjereno dobila je dojavu da se u središtu Čazme nalazi stan u kojem ilegalno žive stare i nepokretne osobe. Zaputili su se tamo i snimili kako su iz tog stana izneseni nemoćni starci za koje se ne zna u kakvim uvjetima žive u potkrovlju zgrade.

Sutkinja prodala ženi stan

Vlasnica obiteljskog doma iz Čazme nedavno je kupila stan na drugom katu zgrade u središtu grada koji joj je prodala sutkinja Prekršajnog suda. Uz brigu o stanu, nova vlasnica preuzela je i skrb o sutkinjinu ocu, koji je ostao u stanu.

No umjesto da se brine o njemu, vlasnica i njezin sin uselili su još ljudi u stan. Prema riječima stanara, u stanu je jedan čovjek preminuo, a za to su vrijeme ondje boravile još dvije osobe.

"Pelena mu je bila otkopčana"

"Taj je čovjek umro, da. Jedan od štićenika bio je unutra i onda je on zvao hitnu. Bio je prebačen preko kreveta. Nije ležao na krevetu, nego preko kreveta. Pelena mu je bila otkopčana, a u istoj sobi bilo je još dvoje štićenika, muško i žensko u bračnom krevetu", ispričala je svjedokinja za Provjereno.

Starci plaćaju legalan dom na drugom mjestu

Prema riječima svjedoka, u stanu su bile starije osobe, što je potvrdila i snimka Provjerenog na kojoj se vidi da iz stana izlazi muškarac koji izvodi nepokretnu osobu u invalidskim kolicima. Starije osobe smještene su u stanu bez adekvatne brige, iako plaćaju legalan dom na drugoj lokaciji.

Vlasnica stana negirala je optužbe, a situaciju nije htjela komentirati ni bivša vlasnica, koja i dalje ima ključeve stana te ga koristi. Ista ta osoba kao sutkinja obvezala se štititi Ustav i zakone. Provjereno je o svemu obavijestilo Ministarstvo socijalne skrbi, policiju i sud na kojem spomenuta sutkinja radi.

Pročitajte više