Otmica i dva atentata u Bagdadu

Jedan general iračkog ministarstva unutrašnjih poslova otet je u utorak ujutro sa svojim čuvarima u Bagdadu, naveo je jedan izvor tog ministarstva, a u Bagdadu su ujutro odjeknule dvije eksplozije.

"General Jalal Mohamad Salah, šef oklopne brigade ministarstva unutrašnjih poslova otet je u utorak sa svojim čuvarima u četvrti Mansur", u zapadnom dijelu Bagdada, precizirao je taj izvor.

Oklopna brigada ima 1600 ljudi, a otet je jedan od najviših časnika.

U dva napada na američke snage i iračku vojsku u utorak ujutro u Bagdadu, poginula je jedna, a ranjeno je šest osoba, prema podacima sigurnosnih i bolničkih snaga.

Jedna bomba je eksplodirala pri prolasku američkog vojnog konvoja u četvrti Dura, na jugu Bagdada, pri čemu su ranjena 4 civila.

Eksplodiralo je jedno terensko vozilo američke vojske, prema izvoru iračkog ministarstva obrane koje nije imalo podataka o mogućim žrtavama u vozilu.

Četvorica civila, tri muškarca i jedna djevojčica ranjeni su u napadu, prema bolničkom izvoru.

Oko 7 sati po srednjoeuropskom vremenu u četvrti Al-Amiriya jedan civil je poginuo i dvije osobe su ranjene u eksploziji automobila-bombe pri prolasku konvoja iračke vojske u kojem se nalazio jedan visoki dužnosnik, neozlijeđen u napadu, naveo je izvor ministarstva unutrašnjih poslova.

(Hina) xtm ydgk

Pročitajte više