Otvara se novouređena gradska plaža u Karlobagu

Foto: Hina

Novouređena gradska plaža u Karlobagu otvara se službeno u petak, a općinsko vodstvo rezultat tog ulaganja od 240.000 eura naziva početkom nove ere karlobaškog turizma, jer su postavljeni novi standardi na temelju spoja modernog i tradicije.

Načelnik Karlobaga Boris Smojver kaže da je to preko 100 godina stara plaža s 32 zidane kabine za presvlačenje, koje su sada obnovljene pa je plaža spoj modernog duha i tradicije turizma iz vremena Austro-ugarske monarhije.

“Riječ je o javnoj gradskoj plaži s oko 150 metara dugačkim sunčalištem za oko 300 kupača, turista i domaćeg stanovništva, jer namjeravamo da se u Karlobagu njeguje održivi turizam” rekao je Smojver Hini.

Općina Karlobag nalazi se u cijelosti na prostoru Parka prirode Velebit i kreće s izradom nove petogodišnje turističke strategije kako bi iskoristila jedinstvene mogućnosti razvoja na prostoru gdje se za 20-tak minuta vožnje od plaže na nula metara nadmorske visine dolazi do vidikovca na 927 metara visokim Baškim Oštarijama.

"Mediteranska, kontinentalna i planinska klima”

“Moramo bolje iskoristiti to što na tako malom prostoru imamo mediteransku, kontinentalnu i planinsku klimu”, rekao je Smojver. Spoj je to ljetnog uživanja u moru i svježini Velebita, što je posebna blagodat za turiste osjetljive na morske vrućine ili barem za one koji za dobar san trebaju noćnu svježinu.

Nova gradska plaža je pristupačna i ljudima slabije pokretljivosti, jer ima aqualift, što je poruka da će turistički djelatnici Karlobaga ubuduće nastojati zadovoljiti potrebe sve većeg broja posjetitelja.

Ličko-senjski župan Ernest Petry smatra da je 60.000 eura županijskog novca uloženo u tu 240.000 eura vrijednu investiciju “dobro uložen novac”.

Najavio je da će također oko 60.000 eura iz županijskog proračuna osigurati za 176.000 eura vrijedan projekt uređenja 250 metara dugačke plaže Ribarica, za oko 500 kupača, sa čime se kreće na jesen.

Uz otvorenje gradske plaže i skorog uređenja Ribarice Smojver je najavio uređenje treće tzv. hotelske plaže, uz traženje koncesionara koji će prije preuzimanje plaže imati obavezu investirati u njezino uređenje.

To bi trebalo doprinijeti jačanju imidža Karlobaga kao atraktivne jadranske turističke destinacije, poručio je Smojver.

Pročitajte više