Otvoren hotel "Lav" u Vukovaru

U središtu Vukovara danas je svečano otvoren hotel "Lav", u čiju je izgradnju vukovarska povratnička obitelj Mijok, u čijem se vlasništvu hotel nalazi, uložila 34 milijuna kuna.

Novootvoreni hotel "Lav" ima 38 soba i četiri apartmana te restoran s 90 mjesta, a sadrži i kongresni centar s četiri dvorane.

U nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika, među kojima su bili i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer i gradonačelnik Vukovara Vladimir Štengl, hotel "Lav" svečano je otvorio predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

"Vukovar vašim trudom i zauzimanjem, ali i prkosom, dobiva ovaj hotel koji gradu puno znači. Vi ste učinili puno za ovaj grad i treba vam reći 'hvala' jer ovakvi poslovni potezi trebaju biti motivacija i drugim poduzetnicima da ulažu u Vukovar", naglasio je Vladimir Šeks obraćajući se članovima obitelji Mijok i ostalim gostima.

Po njegovim riječima, otvorenjem hotela "Lav" stvorene su pretpostavke za razvoj kongresnog turizma i u kontinentalnom dijelu Hrvatske koji sada, kako je rekao, može konkurirati već priznatim centrima u Dubrovniku ili Opatiji.

Po riječima vlasnika Stipana Mijoka, otvaranje hotela "Lav" omogućilo je zapošljavanje 30 Vukovaraca.

Hotel "Lav" , rečeno je, ujedno je jedini hotel u Hrvatskoj koji zadovoljava tri kategorije i može funkcionirati kao poslovni, meetings i kongres hotel.

(Hina) xzdra ydd

Pročitajte više