Otvoren jedan od najvećih šoping centara u regiji, prostire se na 90.000 m2

Foto: Facebook/Ada Mall

U CENTRU Beograda ovih je dana otvoren jedan od najvećih šoping centara u regiji. 

Ime mu je Ada Mall i proteže se na ukupnoj površini od preko 90 tisuća četvornih metara. Ima tri kata prodajnog prostora, dva na kojima su smješteni restorani, kino i drugi sadržaji za razonodu te tri etaže podzemne garaže. 

Investicija od 100 milijuna eura

Izgradnja je započela 2017. godine, a procjenjuje se da je investicija vrijedna oko 100 milijuna eura. 

Ada Mall izdvaja atraktivni izgled s valovitim oblikom i ozelenjenim vanjskim površinama.

U njemu se smjestio popularni H&M, ali ne i trgovine Inditex grupe, među kojima je najpopularnija Zara. No tu je niz trgovina među kojima i neke koje se prvi put otvaraju u Srbiji. 

1000 radnih mjesta

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istaknuo je kako će ovaj centar otvoriti oko 1.000 novih radnih mjesta.

"Prije dvije godine na ovom mjestu bila je stara i napuštena tvornica, a danas imamo objekt u kojem će Beograđani moći provoditi svoje slobodno vrijeme i obavljati kupovinu. Ovakve investicije su od velikog značaja za grad, a pokretanje ovakvog centra označava i više novca za izgradnju novih škola, bolnica ili drugih infrastrukturnih objekata", poručio je Radojičić.

Susjedi se žale da su im zbog gradnje centra popucale kuće i zgrade

Ipak, sve nije proteklo bez kontroverzi. 

Kako je javio N1 Srbija, susjedi novog šoping centra žale se da su im kuće  i zgrade popucale, a to dovode u vezu s izgradnjom novog centra. Podsjetili su da su se žalili brojnim institucijama, a da su umjesto konkretnih odgovora dobili otvorenje šoping centra bez nadoknade štete.

Pročitajte više