Otvoren Tower centar Rijeka

"TOWER centar Rijeka“, višenamjenski trgovački centar u Pećinama, otvorio je danas po prvi puta svoja vrata.

Prema najavama, ovo će biti jedan od najmodernijih i najfunkcionalnijih centara na zavidnoj površini od 130.000 četvornih metara, ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi, a otvorilo se i novih 1100 radnih mjesta.

U sklopu kompleksa, na prva 4 nivoa može se pronaći čak 160 trgovina, prehrambeni hipermarket, kuglana, galerija, specifična trgovina za sve ljubitelje cigara, te osam multiplex kino dvorana čije je otvorenje posebno najavljeno za nekoliko mjeseci.

Centar se razvija na 8 katova, od čega su tri podzemna kata namijenjena za parkiranje sa 2100 parkirnih mjesta, a ostalih 5 ima poslovnu namjenu.

U kompleksu se ujedno gradi i toranj od 15 katova poslovno-stambene namjene čije će unutrašnje uređenje biti dovršeno kasnije. Unatoč tome što kvadratura stanova još nije određena, za njih postoji veliki interes, javlja službena stranica grada Rijeke.

Centar je dobro uklopljen u mrežu gradskih prometnica i javnog gradskog prijevoza.

Talijanska grupacija Policentro sa Linom Iemijem na čelu uložila je u sam projekt oko 150 milijuna eura, a to je i ujedno najveća talijanska investicija u Hrvatskoj.

U sklopu poslovno prodajnog kompleksa, "Tower Center Rijeka", Renoprom je otvorio najveći maloprodajni megacentar tehničke robe TechnoMax, u kojem je zaposlenje našlo 50 osoba.

L.M.
Foto: Rijeka.hr

Pročitajte više