otvorena izložba crteža ´edit piaf´ akademske slikarice dominique jurić

Izložba crteža ´Edit Piaf´ akademske slikarice Dominique Jurić, otvorena je večeras u zagrebačkom gradskom kazalištu ´Komedija´.

Izloženo je dvanaest crteža u kombiniranim tehnikama, a izložbu je otvorio ravnatelj ´Komedije´ Niko Pavlović.

Po riječima autorice, crteži su inspirirani predstavom ´Edit Piaf´ kazališta ´Komedija´, u kojoj naslovnu ulogu igra i pjeva Jasna Bilušić, a predstavu je režirao Lawrence Kiiru.

Naime, nakon premijere u ožujku ove godine, Dominique Jurić više je puta odlazila na predstavu i zadivljena ulogom Jasne Bilušić ponudila je kazalištu da napravi nekoliko crteža na temu Edit Piaf i Pariza, grada iz kojega je ta pjevačica izrasla, iz kojega je crpila snagu i kojemu se uvijek vraćala, pojasnila je profesorica estetike Vera Turković.

Tako je, kako je dodala, nastalo i dvanaest crteža koji nose nazive dvanaest šansona slavne pjevačice koje u predstavi pjeva Jasna Bilušić.

Turković je podsjetila i kako je Bilušić za spomenutu ulogu dobila i prvu nagradu Hrvatskog narodnog kazališta.

Dominique Jurić rekla je i kako je to njezin doprinos skorom obilježavanju četrdesete godišnjice smrti francuske šansonijerke Edit Piaf.

Dominique Jurić rođena je u Zagrebu gdje je diplomirala povijest umjetnosti i etnologiju na Filozofskom fakultetu 1991., Akademiju likovnih umjetnosti upisala je 1993. i diplomirala slikarstvo - nastavnički smjer.

U svom likovnom izrazu osobito njeguje tradicionalnu tehniku vitraja. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložaba.

Izložba ´Edit Piaf´ bit će otvorena mjesec dana.

Pročitajte više