otvorena izložba fotografija "puno previše" u umjetničkom paviljonu

Izložbom fotografija "Puno previše" u Umjetničkom paviljonu večeras se svojim radovima publici predstavilo dvanaest hrvatskih fotografa.

Na izložbi su zastupljena umjetnička djela izvedena u različitim vrstama i tipovima fotografije i videa, proizišla iz akcionističke, biheviorističke i performerske umjetničke prakse, a ostvarena u obliku prostornih instalacija, internetskih projekata, analogne i digitalne fotografije i slično, rekao je autor koncepcije izložbe Tihomir Milovac.

Po njemu, riječ je o umjetničkim djelima sa svim elementima istraživačkog pristupa mediju fotografije, od propitivanja mogućnosti njezine izražajnosti, zatim prirode "zaleđene" slike i njezine prednosti, odnosno nedostataka, pred pokretnim "titravim" slikama, pa sve do oblika fotogeničkog slikarstva.

Kroz medij fotografije izložba dodiruje opću klimu i stanje duha umjetnosti našeg doba, rekao je Milovac.

"Puno previše" samo po sebi konotira nešto negativno i nenormalno, a organizatori i autori ističu da je upravo taj trenutak poticajan, s obzirom na to da se umjetnost događa izvan sfere normalnog, prikazujući tako djeliće kaotičnog svijeta.

Istodobno je upozoreno i na neke iznimno provokativne fotografije vezane uz temu seksa.

Izloženo je oko deset tisuća fotografija, a izložbu je otvorio ravnatelj Umjetničkog paviljona Radovan Vuković.

Organizator je izložbe Hrvatski fotosavez, a posjetitelji će do 28. studenoga moći razgledati radove Marijana Crtalića, Petra Dabca, Danka Friščića, Ane Hušman, Denisa Kraškovića, Davora Mezaka, Milomira Repca Zvezde, Frane Rogića, Šime Strikomana, Sandre Vitaljić, Sonje Vuk i Igora Zlobeca.

(Hina) sdju ln

Pročitajte više