Otvorena revija filmskog i video stvaralaštva

U OSIJEKU je večeras otvorena 36. Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva, koja će do 28. studenoga predstaviti ovogodišnja ostvarenja iz domaće neprofesionalne i nekomercijalne filmske produkcije.

Od 134 pristigla ostvarenja, igranih, dokumentarnih, animiranih i jednominutnih filmova, stručni žiri odabrao je 55 radova. Riječ je filmovima koji su već prikazivani na ovogodišnjim festivalima, dok su neki napravljeni posebno za ovu priredbu.

Dopredsjednik Hrvatskog filmskog saveza (HFS) Željko Balog rekao je da velik broj filmova na revijama posljednjih godina pokazuje uzlet u toj grani filmske i video produkcije, te da je to rezultiralo i nagradama hrvatskim autorima na međunarodnim festivalima.

Reviju je otvorio tajnik Organizacijskog odbora Branko Hrpka.

Program Revije odvijat će se u šest filmskih ciklusa, nakon čega će ocjenjivački sud, u kojem se nalaze i redatelji Petar Krelja i Zoran Tadić, pristupiti ocjenjivanju prikazanih radova, a priredba završava u nedjelju dodjelom nagrada i priznanja.

Reviju hrvatskog filmskog i video stvaralaštva organizirali su Hrvatski filmski savez i osječki Videoklub "Mursa", a pokrovitelji su Ministarstvo kulture, Osječko-baranjska županija i grad Osijek.

Pročitajte više