Ovo je čovjek koji je u Walmartu ubio 6 ljudi. Policija kaže da su mu se rugali

Foto: EPA/Chesapeake police

POLICIJA je objavila nove detalje o menadžeru Walmarta iz Virginije koji je u utorak navečer ubio šestero ljudi. Radi se o 31-godišnjem Andreu Bingu, a otkriven je i potencijalni motiv zločina.

Bingu su se kolege navodno rugali zbog promjene statusa zaposlenja, stoji u policijskom izvješću koje je objavljeno danas, a koje prenose američki mediji. Svjedoci su potvrdili da je počeo pucati za vrijeme sastanka zaposlenika u prostoriji za odmor, u poslovnici u Chesapeakeu.

Uzrujan zbog promjene na poslu

Kada je policija stigla na mjesto nesreće, Bing je već bio mrtav. Policija vjeruje da se ubio istim oružjem kojim je pucao po svojim kolegama. Bio je zaposlen kao voditelj noćne smjene, a u Walmartu je radio od 2010. godine.

Iako policija još nije objavila razloge za ovakav zločin, TV postaja WAVY-TV izvijestila je da su istražitelji na Bingovom mobitelu pronašli potencijalni motiv ubojstva. Neimenovani izvor iz policije rekao je da je Bing bio uzrujan zbog nedavne promjene na svom radnom statusu i da su ga zbog toga kolege zaposlenici zadirkivali. Za sada još nije jasno o kakvoj se promjeni u statusu zaposlenja radi.

Bing je bio naoružan jednim pištoljem i nekoliko spremnika streljiva, rekla je policija u priopćenju za javnost. Bio je obučen u civilnu odjeću i nije nosio nikakav oklop niti balistički prsluk. Istražitelji "aktivno rade na tome da saznaju više o pozadini osumnjičenika i mogućim motivima pucnjave", rekla je policija.

Troje mrtvih, uključujući Binga, pronađeno je u sobi za odmor. Jedna od žrtava pronađena je mrtva u blizini ulaza u trgovinu, a tri druge su prevezene u lokalne bolnice, gdje su umrle. Među mrtvima je i 16-godišnjak, ali nije poznato je li bio kupac ili zaposlenik. U pucnjavi je ozlijeđeno još najmanje šest osoba. Policija vjeruje da je u trgovini bilo oko 50 ljudi kada je došlo do pucnjave.

Pročitajte više