UHLJEBISTAN

Ovo je djelatnik Zagrebparkinga koji spava na poslu

Foto: Čitatelj Indexa

ZAPOSLENICI zagrebačke gradske uprave i tvrtki toliko naporno rade u slobodno vrijeme da na radnom mjestu ne mogu ostati budni.

>> Ako imate slične fotografije ili snimke uhljeba koji su plaćeni našim novcem, a ne rade svoj posao, pošaljite nam ih na uhljebi@index.hr.

Nakon što je Index objavio fotografiju Igora Sesara, šefa komunalnih redara iz Črnomerca, kako spava u uredu, pristigla nam je i nova fotografija, ovog puta zaposlenika Zagrebparkinga.

>> Ovo je šef komunalnih redara u Zagrebu. Čovjek doslovce spava na poslu

I dok većina radnika Zagrebparkinga u džepu ima sprave kojima revno ispisuju kazne neplatišama i koje prate njihovo kretanje i trajanje pauze, oni koji rade u garažama u puno su povoljnijem položaju. Zagrebački Holding, pod koji spada i Zagrebparking, još uvijek nije nabavio sprave koje bi kontrolirale budnost zaposlenika, da ne kažemo radnika, jer ta bi riječ značila da nešto zaista i rade.

Spava za najmanje 3500 kuna

Čitatelj Indexa je u garaži Svetice zaposlenika Zagrebparkinga snimio kako radno vrijeme krati spavanjem. 

Najniža početnička plaća u Zagrebparkingu iznosi 3500 kuna, ali se radom, zalaganjem, marljivošću i stažom može dogurati i do 6500 kuna. Koliko prima uspavani nadglednik garaže, ne znamo, ali u svakom slučaju najmanje 3500 kuna. Iz Zagrebačkog Holdinga, podružnice Zagrebparking, poručili su nam da je ponašanje njihovog zaposlenika neprimjereno.

Rezultat Indexove prijave: Popričat će s njim

"S djelatnikom će biti obavljen informativni razgovor u kojem će se, sukladno propisanim procedurama, tražiti njegovo očitovanje. Spavanje na radnom mjestu svakako ne smatramo primjerenim ponašanjem, stoga ukoliko se utvrdi da je zaposlenik svoj posao obavljao na neprimjeren način, bit će pokrenuta procedura utvrđivanja povrede obveze iz radnog odnosa te će biti poduzete propisane mjere. Do sada nismo zaprimili prigovore korisnika opisane u upitu, a koji se tiču spavanja zaposlenika u radno vrijeme ili na radnom mjestu", poručili su nam iz Zagrebačkog Holdinga.

Kako su oni osjetljiv i napredan poslodavac koji puno polaže na znanja i vještine svojih zaposlenika, poučit će i spavača kako bi se trebao ponašati.

Educirat će zaposlenike da ne smiju spavati

"Podružnica kontinuirano radi na usavršavanju i edukaciji zaposlenika, kako bi se korisnicima parkiranja mogla pružiti što kvalitetnija usluga. U svakodnevnom radu se, nažalost, mogu dogoditi i neprimjerene situacije, koje se, prvenstveno preventivno, nastoje svesti na minimum", napisali su nam. U prijevodu s korporativno-birokratskog, reći će im da nije lijepo spavati na poslu. Sjetite se toga svaki put kada platite sat parkiranja u Zagrebu.

Pročitajte više