Ovo je logo novog Agrokora

Foto: Borna Filic/PIXSELL

DANAS je s radom počela Fortenova grupa. Kako je objavljeno na stranicama Agrokora, time je uspješno implementirana nagodba vjerovnika Agrokora odnosno plan financijskog i vlasničkog restrukturiranja kompanije koja se prije dvije godine našla pred stečajem zbog nemogućnosti podmirivanja obveza. 

"Po uspješnom zaključenju pregovora vjerovnika, postignuta je nagodba koja je u listopadu 2018. godine postala pravomoćna te je s današnjim danom, 1. travnja 2019. godine, poslovna cjelina s Agrokora transferirana na Fortenova grupu. 

Tijekom ovog vikenda u operativnim kompanijama grupe Agrokor uspješno je proveden niz izuzetno zahtjevnih operacija, zahvaljujući kojima od danas sve te kompanije nesmetano posluju, neke od njih pod novim imenima, u sastavu i vlasništvu nove grupe. Danas je nova krovna kompanija Fortenova grupa na tržištu zaživjela i s novim vizualnim identitetom", objavili su. 

Ovo je njihov novi logo 

Objavljuju kako ime Fortenova grupa predstavlja novu snagu kojom kompanija želi graditi nove, zdrave odnose te donijeti novu vrijednost svojim zaposlenicima, dioničarima i kupcima, kao i svim drugim dionicima, boje i logotip grupe sugeriraju ključne elemente te nove snage.

"Prvi izvor inspiracije novog vizualnog identiteta je činjenica da je Fortenova grupa sastavljena od preko stotinu i pedeset vrlo velikih i sasvim malih kompanija, u svakom slučaju manjih cjelina te da tek njihovo zajedničko, usklađeno djelovanje vodi k cilju - uspostavi zdravih odnosa koji osiguravaju dugoročno održivo daljnje poslovanje i rast. Temeljem toga, organski oblici koji čine logotip u obliku stiliziranog slova „F“ impliciraju da tek dijelovi slagalice pažljivo posloženi u sliku daju pravo značenje Fortenova grupi kao cjelini. Izbor boja počiva na spektru prirodnih nijansi što je, pak, u izravnoj vezi s temeljnim djelatnostima Fortenova grupe - proizvodnji, preradi i prodaji hrane", objavili su. 

Početak rada Fortenova grupe komentirali Weber i Peruško

„Naša je odgovornost u cijelom procesu izvanredne uprave bila iznimno velika, pa tako i u ovoj, zadnjoj fazi implementacije nagodbe i prijenosa imovine sa stare na novu kompaniju. Doista smo ponosni što smo zahtjevnu transformaciju kompanije u cijelosti proveli bez problema i zastoja u poslovanju, sukladno dogovoru vjerovnika. Nagodbom su redizajnirani kapitalna struktura i korporativno upravljanje, a postavljen je i drugačiji upravljački model, pa Fortenova grupa ima daleko zdravije pretpostavke za uspješno poslovanje i rast nego kompanija nad kojom je morao biti otvoren postupak izvanredne uprave. Kao i svako poslovanje u tržišnim uvjetima i naše će se suočavati s izazovima, no svi zajedno imamo dovoljno znanja i iskustva da se s njima nosimo“, komentirao je Fabris Peruško, izvanredni povjerenik Agrokora i uskoro član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

„Novim imenom i licem Fortenova grupe pokazujemo kako izgleda moderna kompanija koja danas započinje svoj tržišni ciklus. Promjena kroz koju smo prošli u procesu izvanredne uprave je radikalna i donijet će novoj kompaniji brojne pozitivne rezultate. Trudit ćemo se upravljati poslovanjem tako da budemo lider svih pozitivnih trendova, ali na dugoročno održiv i društveno prihvatljiv način“, rekla je Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika Agrokora i uskoro zamjenica glavnog izvršnog direktora i glavna operativna direktorica Fortenova grupe.

Pročitajte više