Ovo je natječaj zbog kojeg je uhićena Stavljenić-Rukavina. Prijavio se i njuzbarovac

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

BANDIĆEVKA Ana Stavljenić-Rukavina (81) uhićena je danas pod sumnjom da je na poticaj gradonačelnika Milana Bandića namjestila natječaj za ravnatelja bolnice Srebrnjak u lipnju prošle godine.

Na natječaj se javio i njuzbarovac Domagoj Zovak

Koliko je ozbiljno raspisan natječaj, svjedoči i činjenica da je uvjete za prijaviti se na natječaj imao i njuzbarovac Domagoj Zovak. Naime, u natječaju su se, između ostalog, tražili diploma i 5 godina iskustva u struci, bez navođenja koja diploma i u kojoj struci.

Na natječaj se, uz Zovaka, javilo četvero liječnika: Ivo Dumić Čule, Boro Nogalo, Ivana Đerek Dubravčić te nekadašnja Nogalova zamjenica, Mirjana Turkalj.

Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak 30. lipnja 2020. godine donijelo je Odluku kojom se za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak u četverogodišnjem mandatu imenuje dr. sc. Ivo Dumić-Čule, dr. med.

"Upravno vijeće je utvrdilo da je kandidat dr. sc. Ivo Dumić-Čule uz prijavu dostavio uredno traženu dokumentaciju, da ispunjava sve uvjete iz javnog natječaja, da posjeduje kompetencije potrebne za upravljanje u zdravstvenom sustavu te da je iskusni dokazani znanstvenik u znanstvenom području Biomedicina i zdravstvo, osobito u dijelu kliničke i translacijske medicine", stajalo je u priopćenju bolnice.

Dumić-Čule ima 32 godine, zaposlen je u Kliničkoj bolnici Dubrava, a znanstveno djeluje u okviru Centra za klinička i translacijska istraživanja Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Uhićene Stavljenić-Rukavina i Šulentić

Uz Anu Stavljenić-Rukavinu, danas je uhićena i Andrea Šulentić. Stavljenić-Rukavina bila je predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, a Šulentić pročelnica stručne službe gradonačelnika, koja je također povezana sa Srebrnjakom.

"Ona je bila glavni sufler priče"

Nogalo je zadovoljan uhićenjem Stavljenić-Rukavine.

"Ona je glavni sufler priče", kaže Nogalo o uništavanju bolnice Srebrnjak zbog izdašnog projekta Europske unije, koji je dobila uprava predvođena njim.

"Ona je bila na vrhu piramide s Bandićem i bivšim ministrom zdravlja Milanom Kujundžićem", smatra Nogalo.

Poručuje da s istragom ne treba stati.

"Treba dobro istražiti njeno djelovanje, kao i ono Dragana Primorca, Gzima Redžepija, Slobodana Vukičevića, akademika Miroslava Samardžije, prodekana za nastavu na Medicini Borisa Brkljačića i Stipe Oreškovića. Cijelu tu ekipu treba istražiti", smatra Nogalo.

Uloga pročelnice Šulentić

Osvrnuo se i na uhićenje Bandićeve pročelnice Andree Šulentić.

"Šulentić je bila u Upravnom vijeću Srebrnjaka koje je postavio Bandić kad je skandal već krenuo. Maknuo je pravnicu Šubašić, koja nije htjela glasati za nezakonite odluke, i stavio Šulentić isti dan", prisjeća se Nogalo.

Danas uhićena Bandićeva pročelnica imala je aktivnu ulogu u rastakanju Srebrnjaka, kaže Nogalo.

"Nakon njenog imenovanja u Upravno vijeće, naravno, ne samo zahvaljujući njoj, su se događale mnoge nezakonite stvari. Imam dokumentaciju. Izmislili su radna mjesta, Srebrnjak se pokušava financijski destabilizirati, minus je sada 40 milijuna kuna, a ja sam ostavio 2.5 milijuna minusa", kaže Nogalo.


 

Pročitajte više