Ovo s Kolindom je sve luđe. Prvo sve demantirala, sad kaže: Trajno odustajem od ureda

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

PRIČA o Kolindinom odustajanju od ureda bivše predsjednice, koja je ničim izazvana danas buknula, upravo je postala još luđa.

Prvo je N1, pozivajući se na izvor blizak bivšoj predsjednici, objavio da Kolinda trajno odustaje od ureda koji je zatražila. Do ovog obrata navodno je došlo zbog novonastale situacije - pandemije koronavirusa, ali i potresa koji je pogodio Zagreb. Izvor je rekao da Grabar-Kitarović više uopće nije zainteresirana za ured u Visokoj ulici koji joj je dodijelila vlada na njen zahtjev 20. veljače. Isti izvor rekao je da Kolinda nije zainteresirana za povratak u domaću politiku, a ne želi biti ni dnevnopolitički komentator.

No Kolinda se onda javila i za Večernji list sve demantirala.

> N1: Kolinda trajno odustaje od ureda. Kolinda: Ne znam tko plasira takve priče

Kolinda sve demantirala pa onda demantirala samu sebe

"Ne znam tko i zašto plasira takve priče. Mislite li da u uvjetima epidemije treba uopće razgovarati o tome", rekla je Kolinda. Dodala je da je s vladom razgovarala o uredu koji bi bio u dvije i pol prostorije u Visokoj ulici, no da je ta zgrada teško oštećena u potresu pa će se "s vremenom trebati razmisliti o nekom drugom rješenju". 

I onda novi obrat. 

Večeras je N1 objavio novu Kolindinu izjavu u kojoj ona kaže da ipak trajno odustaje od ureda. 

"Ne želim državi raditi dodatne troškove jer vlada u ovoj velikoj krizi ima hitnijih problema, iako još nisam razgovarala s premijerom Plenkovićem, namjeravam mu reći da odustajem od ureda", kazala je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović za N1.

"Sad radim od kuće i važne su mi samo službene komunikacije e-mailom kako bih mogla održavati svoje kontakte i raditi na svojim projektima na dobrobit Hrvatske. U konačnici, kada se situacija smiri, mogu sama unajmiti prostor u kojem će biti moj ured jer od rada za Hrvatsku ne odustajem. Ali u ovim kriznim vremenima, a mislim da ćemo u devetom mjesecu osjetiti veliku gospodarsku krizu, ne želim biti na trošak državi", rekla je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dodajući da od države neće tražiti drugi ured.

Pročitajte više