ovosezonske premijere vinkovačkog gradskog kazališta

Komedija "Ne hodaj okolo gola golcata" Georgesa Feydeana, u režiji Andreje Raguž, novi je kazališni projekt Dramske radionice Gradskog kazališta u Vinkovcima.

Premijera predstave bit će 15. studenoga, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u vinkovačkom Gradskom kazalištu, koje je ove godine već izvelo dvije premijere. Riječ je o predstavama "Svinje" Tomislava Zajca, i "Ćelava pjevačica" Eugena Ionescoa.

"Velika je stvar za kazalište poput vinkovačkoga, koje je u ovoj godini obnovilo rad nakon dvanaestogodišnje stanke, da u jednoj godini izvede tri premijere", rekao je ravnatelj vinkovačkoga Gradskog kazališta Ivica Zupković, dodajući kako je u pripremi i četvrta premijera, u ovom slučaju dječje predstave "Kako preskočiti Božić" Johana Grishama, koja će biti premijerno izvedena uoči Božića.

Zupković je također najavio gostovanje šibenskog kazališta u Vinkovcima, koje će se 25. listopada predstaviti predstavom "Budala na određeno vrijeme" Petra Miloša. Riječ je o razmjeni predstava, pa će tako Šibenčani moći vidjeti vinkovačku predstavu "Svinje" Tomislava Zajca.

Također je najavljena pripremu nove predstave vinkovačkih kazalištaraca, koja bi se radila po stripu Dubravka Matakovića "Ljubavlju iz Kabula", a premijerno bi trebala biti izvedena na otvaranju Festivala glumca u svibnju 2004.

(Hina) ždra dd

Pročitajte više