Ozlijeđeni hodočasnici stigli u Našice: "Prevrtanje i krici su nas probudili"

VEĆINA putnika autobusa koji se nakon sudara s kamionom prevrnuo spavala je u trenutku nesreće, a probudili su ih prevrtanje i krici.

U teškoj prometnoj nesreći koja se noćas oko 0.20 sati dogodila u Kotorskom kod Doboja, tri su osobe poginule, a 53 su ozlijeđene.

Kako javlja agencija Fena, sudarili su se autobus u vlasništvu privatnog autoprijevoznika iz Našica, koji je prevozio hodočasnike u Međugorje, i kamion u vlasništvu tvrtke "Drinić trans" iz Banje Luke. Do nesreće je došlo kada je autobus, koji se kretao iz smjera Dervente, pokušao izbjeći kamion, koji je iz zasad nepoznatih razloga prešao u suprotni trak. Do sudara je ipak došlo, autobus je sletio s ceste i prevrnuo se, kao i kamion koji se nalazio iza njega. Pretpostavlja se kako je vozač kamiona zaspao.

Na mjestu nesreće, kako javlja agencija Srna, poginule su dvije putnice, 55-godišnja Ana Bandalo iz Našica, te 70-godišnja Kata Metličić, državljanka Australije. Vozač kamiona koji je izazvao nesreću preminuo je u dobojskoj bolnici.

Ukupno su ozlijeđena 53 putnika, od čega ih je 19 zadržano na liječenju u bolnici u Doboju. Danas nešto iza 14 sati Našičani su prevezeni ili svojim kućama ili u našičku bolnicu, ovisno o stanju u kakvom su se nalazili.

Sedmogodišnji dječak D. K. , sin vozača autobusa, nakon što su u dobojskoj bolnici utvrdili da je teško ozlijeđen, prevezen je u Klinički bolnički centar u Banjoj Luci, no zbog teških ozljeda i kritičnog stanja iz Banja Luke je prebačen na zagrebačko Rebro.  Dežurna liječnica u banjalučkoj bolnici za agenciju Srna je kazala kako je dječak u komi te da je zadobio teške ozljede glave. Prema najnovijim informacijama dječak, unatoč teškim ozljedama i komi, nije u životnoj opasnosti.

I.M.
Foto: RTL Vijesti

Pročitajte više