Pakistan blokirao aplikacije za spojeve poput Tindera, tvrdi da su nemoralne

Foto: 123rf

PAKISTAN je blokirao pet aplikacija za pronalaženje partnera, uključujući Tinder i Grindr, zbog njihovog "nemoralnog i nepristojnog sadržaja".

Državno nadzorno tijelo za telekomunikacije izjavilo je jučer da je blokiralo pristup Tinderu, Taggedu, Skoutu, Grindru i SayHiju jer se navedene aplikacije nisu držale lokalnih zakona.

Naime, pakistanska Uprava za telekomunikacije priopćila je kako je obavijestila tvrtke da uklone usluge upoznavanja, ali da one nisu reagirale na vrijeme i da su zbog toga blokirane. Uprava je navela kako se aplikacije mogu odblokirati ako se počnu pridržavati lokalnih zakona i moderiraju nepristojan i nemoralan sadržaja.

Tinder i Grindr u Pakistanu

Tinder i Grindr popularni su u Sjedinjenim Državama i drugim zapadnim zemljama, ali ne toliko u konzervativnom, religioznom Pakistanu. U zadnjih 12 mjeseci u Pakistanu je Tinder preuzet 440.000 puta, a u SAD-u 13 milijuna puta, piše CNN.

Grindr, koji sebe opisuje kao "najveću aplikaciju na društvenim mrežama za homoseksualce, biseksualce i transseksualce" u zadnjih je godinu dana u Pakistanu preuzet 300.000 puta u usporedbi s gotovo 2 milijuna u Sjedinjenim Državama.

Upozorenja TikToku

Pakistanska Uprava za telekomunikacije zaprijetila je blokadom i TikToku, popularnoj aplikaciji za razmjenu videozapisa.

U srpnju je izdala "posljednje upozorenje" TikToku zbog "nemoralnog, opscenog i vulgarnog sadržaja" koji se može vidjeti u aplikaciji.

Pročitajte više