"Palčica" najbolja predstava na dječjem "Naj, naj, naj festivalu"

Na smotri najboljih hrvatskih dječjih profesionalnih kazališta, koju pod nazivom "Naj, naj, naj festival" u Zagrebu po peti put zaredom upriličuje Gradsko kazalište "Žar ptica", danas su dodijeljene brojne nagrade, a najboljom predstavom u cjelini proglašena je "Palčica" Hansa Christiana Andersena u izvedbi kazalištadomaćina.

Na Festivalu je od 29. ožujka do 3. travnja izvedeno ukupno 11 predstava, koje je mala zagrebačka publika mogla pogledati besplatno u u dvorani "Žar ptica", u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Kazalištu Mala scena i Dječjem kazalištu Dubrava.

Žiri kojeg čini Helena Braut, Želimir Ciglar i Hrvoje Ivanković dodijelio je još nekoliko nagrada "Palčici": Robert Walt dobio je nagradu za najbolju režiju, Ana Savić Gecan za najbolju kostimografiju, a Špiro Guberina za najbolju glavnu mušku ulogu.

Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Katarina Bistrović Darvaš za ulogu u predstavi "Kako je Tonkica kupovala kruh" Kazališta Mala scena iz Zagreba.

Nagrada za najbolju sporedna muška ulogu pripala je Drašku Zidaru za ulogu u predstavi "Bella, Boss i Bulli" Kazališta Virovitica iz Virovitice, a nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu Nevenki Filipović za ulogu u predstavi "Neva Nevičica" Zagrebačkog kazališta lutaka. Ta je predstava dobila i nagradu za najbolju kreaciju lutaka koja je otišla u ruke Vesni Balabanić.

Nagradu za najbolju scenografiju dobio je Marin Grozze za predstavu "To je raj, lutko moja" Gradskog kazališta mladih iz Splita.

Devet zlatnih "Žar ptica" nagrađenim sudionicima "Naj, naj, naj festivala" uručila je Andrea Zlatar, članica zagrebačkog Gradskog poglavarstva zadužena za kulturnu djelatnost, čime je Festival ujedno i zatvoren.

(Hina) pp/xbdj yjn

Pročitajte više