Panika u Berlinu: Nepoznati muškarac po božićnim sajmovima nudi otrovnu rakiju!



"NA BERLINSKIM božićnim sajmovima očigledno vreba bolesni muškarac koji ljude nudi rakijom nakon čega ovi u grčevima padaju u nesvijest i hitno moraju u bolnicu. O kome se radi i koji su mu motivi - to se još ne zna", piše Deutsche Welle dodajući kako je tek sada objavljeno da je još u četvrtak navečer nekoliko osoba nakon posjete berlinskim božićnim sajmovima moralo biti hitno prebačeno u bolnicu. Jjučer je dojavljeno o još dvije žrtve.

Čašica za rođenje kćeri?
 

"Većina je dobila iznenadne jake grčeve i djelomično izgubila svijest. Nakon nekoliko sati napustili su bolnicu i njihovo je stanje sada stabilno. Međutim, kako se u međuvremenu saznaje od policije u Berlinu, ti slučajevi nisu bili jedini a očigledno niti slučajni. Naprotiv", piše DW u tekstu pod naslovom "Božićni sajmovi opasni po život".

Prema izjavama svjedoka riječ je o muškarcu koji po sajmovima nudi čašicu rakije iz boce koju je ima kod sebe. Također svjedoci kažu da je rekao da se mora popiti čašica rakije povodom navodnog rođenja kćeri. Svima je pozlilo a najteži slučajevi su hitno morali biti odvezeni u bolnicu.

Policija odaslala upozorenje

"Policija u međuvremenu polazi do toga da je riječ o jedno te istom muškarcu, odnosno, samo jednom počinitelju. On je prema opisima svjedoka visok oko 1,80 metara, star oko 40 godina, ima kratku plavu kosu, okruglo lice i govori "književni njemački“. Što se točno nalazi u rakiji koju je nudio posjetiocima božićnih sajmova, za sada još nije poznato", navodi DW dodajući kako bi mogla biti riječ o drogi, tzv. Liquid Ecstasy. Policija za sada ne želi objaviti detalje iz istrage radi li se o otrovu ili drogi.  

Pročitajte više