Papa dolazi u petodnevni posjet Hrvatskoj

PAPA Ivan Pavao II. danas poslijepodne dolazi u treći pastoralni posjet Hrvatskoj, što je njegovo 100. apostolsko putovanje u 25 godina pontifikata..

Papin dolazak iz Rima u Zrakoplovnu luku Rijeka na Krku očekuje se u 16,45 sati.

Dobrodošlicu Papi zaželjet će hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, a dočekat će ga, među ostalim hrvatskim dužnosnicima, premijer Ivica Račan i predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić.

Od crkvenih velikodostojnika na svečanom dočeku bit će apostolski nuncij u Hrvatskoj Giulio Einaudi, članovi Stalnoga vijeća Hrvatske biskupske konferencije (HBK) i predsjednik HBK zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, te biskupi Riječke metropolije na čelu s riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem.

Nakon dočeka Papa kreće u omišaljsku luku, odakle katamaranom odlazi za Rijeku. Predviđeno je da u riječku luku, gdje će ga dočekati riječki gradonačelnik i vjernici, stigne u 18,30 sati.

Hrvatskoga predsjednika Papa bi u privatnu audijenciju trebao primiti u 19,30 sati, u riječkom Bogoslovnom sjemeništu koje će biti njegova rezidencija tijekom petodnevna boravka u Hrvatskoj. Predviđa se da će njihov susret trajati pola sata.

U riječku rezidenciju Sveti Otac vraćat će se nakon pohoda Dubrovniku (6. lipnja) te Osijeku i Đakovu (7. lipnja). Posljednji dan boravka u Hrvatskoj, 9. lipnja, Papa odlazi u Zadar, odakle će otputovati za Rim.

Pročitajte više