Papa neće nazočiti euharistijskom kongresu

Papa Ivan Pavao II. neće sudjelovati na talijanskom euharistijskom kongresu predviđenom za svibanj ove godine u Bariju, premda se njegova nazočnost prije samo nekoliko dana smatrala sigurnom. L

Papa je u četvrtak imenovao za svoga izaslanika na XXIV. talijanskom euharistijskom kongresu predsjednika Talijanske biskupske konferencije kardinala Camilla Ruinija. Informaciju o imenovanju Ruinija papinim izaslanikom objavio je ured za tisak Svete Stolice bez dodatnih objašnjenja.

Prije nekoliko dana šef ureda za tisak Svete Stolice Joaqin Navarro Valls izjavio je da Papa neće ići ovoga ljeta u Poljsku jer bi se njegovo putovanje podudaralo s datumom poljskih parlamentarnih izbora. Ivan Pavao II. ne želi ni na koji način utjecati ili biti instrumentaliziran na političkim izborima, pa je zbog toga odgođen njegov odlazak u Poljsku. Istodobno je Navarro Valls potvrdio Papinu prisutnost na Međunarodnom danu mladeži polovicom kolovoza u Koelnu u Njemačkoj. Također se držalo sigurnim odlazak Ivana Pavla II. u Barij, ali je sada ta mogućnost odbačena.

(Hina) xstom ybs

Pročitajte više