PAPA PREDVODIO POLNOĆKU U VATIKANU

Papa Ivan Pavao II predvodio je polnoćku u bazilici Svetog Petra u Vatikanu, te je u svojoj propovijedi pozvao na mir u svijetu. L

"Previše krvi se i dalje prolijeva u svijetu. Previše je nasilja, previše sukoba koji onemogućavaju miran suživot među narodima", naglasio je Papa u svojoj propovijedi.

"Ti si nam došao donijeti mir. Ti si mir. Neka svjetlost Tvoga rođenja osvijetli mrak u kojemu se svijet nalazi. Neka snaga Tvoje poruke ljubavi odagna zamku zla. Neka nam dar Tvoga rođenja omogući da što bolje razumijemo vrijednost života svakog ljudskog bića", rekao je Papa u obraćanju tek rođenom Isusu.

Usprkos uznapredovaloj Parkinsonovoj bolesti, 83-godišnji Papa govorio je vrlo jasno, no zbog bolesnog kuka i noge nije mogao ni hodati niti stajati, već je predvodio misno slavlje iz posebno izrađenog stolca.

Papa je inzistirao na tome da osobno predvodi misu usprkos svim zdravstvenim problemima, a očekuje se da će se i na sam Božić obratiti vjernicima na Trgu Svetog Petra svojom tradicionalnom poslanicom "Gradu i svijetu" ("Urbi et Orbi").

Pročitajte više