Papa u Loretu proglasio troje novih blaženika

PAPA Ivan Pavao II. u nedjelju je u Loretu proglasio troje novih blaženika, španjolskoga svećenika Pedra Tarrsa, te Pinu Suriano i Alberta Marvellija, dvoje predstavnika talijanske Katoličke akcije.

Ovo je peti pohod Ivana Pavla II. marijanskom svetištu u Loretu u 26 godina njegova pontifikata. Papa je tim pohodom zaključio nacionalno hodočašće talijanske Katoličke akcije i proglasio je blaženima troje članova te organizacije.

Nakon četiri dana hodočašća, molitvenih susreta i razgovora, mladi hodočasnici koji su u Loreto stigli iz različitih krajeva Italije i Europe, dočekali su Papu koji im je uputio poziv da se ne boji budućnosti. To je Papino 144. putovanje unutar Italije, i prvo u ovoj godini, a dočekalo ga je oko 200 tisuća vjernika iz 50 zemalja svijeta.

"Nema ljubavi veće od one prema Križa, nema slobode istinitije od ljubavi, nema bratstva punijeg od onoga koji se rađa od Isusova križa", rekao je Papa tijekom homilije u Loretu. Ivan Pavao II. pozvao je da se slijedi put "mira i bratstva", te je pozvao mlade Katoličke akcije da budu hrabri u svojoj vjeri.

Ivan Pavao II. stigao je u Loreto helikopterom iz Rima, a nad tim mjestom u regiji Marche bilo je zabranjeno letjeti. Među mlade Ivan Pavao II. je stigao u otvorenom papamobilu, a tijekom svečanosti više se puta podsjetilo na djecu i njihove roditelje stradale u školi u Rusiji.

Pročitajte više