PARLAMENT BIH NIJE USVOJIO IZMJENE ZAKONA O KONCESIJAMA

Zastupnički dom Parlamenta BiH na svom zasjedanju u četvrtak, unatoč očekivanjima, nije po hitnom postupku usvojio izmjene i dopune Zakona o koncesijama, koje je predložio zastupnik HDZ BiH Filip Andrić. L

Andrić je u telefonskoj izjavi za Hinu objasnio kako se koncesija za gradnju prometnica kroz BiH, pa tako i koridora 5C, moraju dodjeljivati isključivo međunarodnim natječajem, što je on i predložio. Takvim prijedlogom promijenile bi se upravo one odredbe Zakona na temelju kojih je Vijeće ministara BiH nedavno prihvatilo samoinicijativnu ponudu bosansko-malezijskih kompanija "Domal" za izgradnju koridora 5C kroz BiH bez prvotnog natječaja.

Andrić je potvrdio kako su se bošnjački zastupnici u državnom parlamentu BiH i u četvrtak usprotivili njegovu prijedlogu o promjeni Zakona o koncesijama kojim bi se pripisala obveza javnog natječaja za gradnju prometnica kroz BiH. Andrić tvrdi kako neće odstupiti od svojih prijedloga, ali se suglasio da se donošenja parlamentarne odluke o izmjeni tog Zakona odgodi za iduće zasjedanje državnog parlamenta BiH potkraj kolovoza ili početkom rujna.

Odgađanjem odluke omogućeno je svim zastupnicima u državnom parlamentu BiH da dodatno razmotre nužnost izmjene Zakona o koncesijama, dodao je Andrić.

Pročitajte više