Pašalić optužio Vladu za veleizdaju

PREDSJEDNIK Hrvatskoga bloka (HB) Ivić Pašalić danas je ponovno optužio Vladu za veleizdaju zbog, kako je rekao, "pristajanja na optužnice po kojima svaki punoljetan Hrvat može biti odveden u Haag".

Pašalić je to rekao izaslanicima na 3. općem saboru HB-a, koji od jutros zasjeda na Zagrebačkom velesajmu.

Tijekom izvješća o radu stranke od Izvještajnog sabora u rujnu prošle godine Ivić Pašalić spomenuo je haaške optužnice protiv šestorice Hrvata iz Bosne i Hercegovnie. Upozorio je da se u njima, uz pokojnoga hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana i ministra obrane Gojka Šuška, te politički i vojni vrh Hrvatske, kao udružene u "zločinačkih pothvat" spominju i "druge poznate i nepoznate osobe".

"Nema punoljetnog Hrvata koji po ovom ne može biti odveden u Haag, i šutnja vlasti o tome je sramotna", istaknuo je Ivić Pašalić.

Ocjenjujući prvih 100 dana Vlade, optužio je HDZ da je, kroz koalicijski sporazum sa SDSS-om, stvorio bazu za političku autonomiju Srba u Hrvatskoj, to jest za "plan Z-4 u nekim novim uvjetima".

Vlada se, istaknuo je Ivić Pašalić, oglušila na činjenicu da se Hrvati u Bosni i Hercegovini "više ne bore za vlastiti entitet, nego za identitet i golo preživljavanje".

Na unutarnjem planu, pak, Vlada nije učinila ništa kako bi ispunila izborna obećanja, nego se nastavlja zaduživati, a raste i vanjskotrgovački i proračunski deficit, ocijenio je.

Na 3. općem saboru HB-a sudjeluje oko 500 izaslanika. Nazočni su i gosti iz ostalih političkih stranaka i udruga, a od parlamentarnih stranaka svoje su predstavnike poslali HSP i HSLS.

U nastavku rada izabrat će se novo stranačko vodstvo.

Pročitajte više