Pavarotti primljen u bolnicu nakon što je dobio temperaturu

OPERNI pjevač Luciano Pavarotti je primljen u bolnicu u svom rodnom gradu Modeni. Stanje opernog pjevača je stabilno, ali ima temperaturu. Pavarotti je prošle godine podvrgnut operaciji tumora gušterače. Očekuje se da će ga liječnici tijekom sljedećih dana pustiti na kućnu njegu, javlja CNN.

Pavarottijev je liječnik, tijekom odmora u Pesaru, primijetio da pjevač ima temperaturu te ga je odlučio primiti u bolnicu radi testiranja. "On je pod liječničkim nadzorom i njegovo je stanje stabilno" - izjavio je pjevačev menandžer Terri Robinson. 

Očekuje se da će uskoro biti pušten iz bolnice. Lokalne su dnevne novine Il Resto del Carlino objavile kako je Pavarotti dobio upalu pluća. Robson nije želio komentirati tu informaciju. Tijekom priprema za oproštajnu turneju, liječnici su Pavarottiju otkrili maligni tumor gušterače i odmah je operiran. Tumor gušterače jedan je od najtežih oblika tumora iako liječnici kažu da operacija povećava izglede za preživljavanje. Pjevačeva supruga je prošlog mjeseca izjavila kako Pavarotti dobro reagira na kemoterapiju. 

"Sada mogu potvrditi da mu je dobro- izjavila je Nicoletta Mantovani za talijanski dnevni list La Stampa. "Dobro reagira na peti ciklus kemoterapije. Bori se poput lava i nije izgubio svoju srčanost. Njegova je voljena obitelj u svakom trenutku uz njega." - rekao je Robson, Pavarottijev Londonski menandžer, dodajući kako operni pjevač radi na albumu crkvene glazbe.

Pročitajte više