Pavle Kalinić svašta izgovorio o HRT-u u njihovoj emisiji uživo: "Ovdje su svi zaposleni preko veze"

Screenshot: HRT

U EMISIJI Hrvatska uživo na HRT-u gosti pozvani da komentiraju paljenje Novosti u Zagrebu i otuđivanje ploče Trga maršala Tita bili su gradski zastupnik Marko Torjanac i Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim intervencijama.

U jednom trenutku Kalinić je potpuno skrenuo s teme, optužio medije da dezinformiraju javnost i napao HRT.

"Recimo, vi imate situaciju da neka bakica ne može platiti tv pretplatu od osamdeset kuna. Tada dođe ovrha i bakica završi u Remetincu. Imate i najvećeg sina našeg naroda, Todorića, koji uredno šeta po Zagrebu i govori kako se treba ponašati. Zašto? Zato što je ta koruptivna hobotnica jako duga. Sve se događa tako da bi se prikrilo ono što je bilo. Evo, neka netko kaže kako je ta Smokvica došla u vlasništvo", rekao je Kalinić, na što je voditeljica Maja Sever dodala kako se traže odgovori na ta pitanja.

"Ne traže se, u Hrvatskoj se ne traže odgovori na apsolutno nikakva pitanja. Isto kao što televizija ne služi da informira javnost, nego da dezinformira istu. Jer Hrvatska televizija, i to bilo koji program, radi isključivo na dezinformiranju, kako bi narod bio što zbunjeniji", rekao je Kalinić.

"Nisu mediji najkrivlji, nego su u medijima, kao i u ostatku Republike Hrvatske, svi zaposleni preko veze. Od čistačice do ravnatelja", rekao je Kalinić, na što je voditeljica komentirala kako ona nije. Kalinića je potom pitala za gradsku upravu.

"I u gradskoj upravi su svi zaposleni preko veze, ali Hrvatska televizija je još gora. To je realnost. Kako se postaje direktor? Kako se postaje novinar na vašoj televiziji? Javi se na natječaj. Na koji natječaj?", završio je Pavle Kalinić.
 

Pročitajte više