Pazin: Potpisan ugovor o gradnji pročišćivača otpadnih voda

U PAZINU je danas potpisano Pismo namjere i Ugovor o gradnji pazinskog pročišćivača otpadnih voda kojim se za početak srpnja predviđa izgradnja uređaja za pročišćivanje otpadnih voda u tom gradu, vrijednog 14,4 milijuna kuna, što je jedna od najvećih investicija u središnjoj Istri.

Pismo i Ugovor potpisali su direktor Hrvatskih voda Jakša Marasović, istarski župan Ivan Jakovčić i pazinski gradonačelnik Neven Rimanić. Pročišćivač se s 11 milijuna kuna financira iz proračuna, tj. preko Fond za regionalni razvoj i Hrvatskih voda, a ostatak snose grad Pazin i županija. Kako se danas čulo, izgradnjom pročišćivača dugoročno će se riješiti problem otpadnih voda i poboljšati kvaliteta vode.

Nositelj je investicije pazinska komunalna tvrtka ´Usluga´ s kojom su predstavnici Hrvatskih voda danas također potpisali ugovor o financiranju ovogodišnjih radova, a planira se da će cijeli sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Pazina biti gotov do kraja lipnja 2004. Direktor Hrvatskih voda Jakša Marasović prilikom današnjeg potpisivanja Pisma namjere izrazio je vjeru da će se svi rokovi poštivati i time riješiti problem otpadnih voda u Pazinu kao i zaštititi sva izvorišta u Istarskoj županiji. Istarski župan Ivan Jakovčić rekao je pak kako taj projekt dokazuje brigu županije za zdrav okoliš u Istri.

Pročitajte više