Pecek: Ako ne uspijemo, spremni smo povući se

NE USPIJE li naše očekivanje da HSS za dvije godine postane treća stranka u državi, povući ćemo se i otvoriti prostor novim ljudima, rekao je danas u ime "petorice" HSS-ovaca novi predsjednik HSS-ova saborskog Kluba Željko Pecek.

Procjenjuje i da će kandidat kojega "petorica" podupire - Josip Friščić - na izbornoj skupštini za novog predsjednika 17. prosinca dobiti glasove 65 do 70 posto izaslanika.

Jučerašnji događaji, kaže, dokaz su kako se razmišlja u stranci. Pet od devet HSS-ovaca u Klubu smijenilo je jučer Tomčića s mjesta predsjednika, a Ljubicu Lalić s mjesta potpredsjednice Kluba i umjesto njih izabralo Peceka i Željka Ledinskog.

Promjene u Klubu Pecek objašnjava lošim radom u Klubu, činjenicama da se u dvije godine nikad nisu sastali duže od dva sata, da Tomčić nije htio potpisati nekoliko pripremljenih zakonskih prijedloga, jer su ih potaknuli zastupnici koji mu nisu skloni.

Novi predsjednik Kluba tvrdi da se o tome u Klubu nije šutjelo, da su to pokušavali riješiti s Tomčićem, ali neuspješno.

Tomčićevu žurnu smjenu, prije izborne skupštine stranke, Pecek povezuje s Tomčićevim istupom i podcjenjivanjem rada kolega.

Ako bismo preko toga prešli, moglo bi se pomisliti da je to točno, kazao je Pecek, dodavši kako "petorica" poručuje da ne će raditi na Tomčićev način.

Ante Markov pritom dodaje kako je zahvalan Tomčiću za svoj politički hod, a zajednički rad ocjenjuje dobrim.

U položaju smo da se branimo iako to nije potrebno, jer je sve ovo samo za unutarstranačke potrebe, dodaje Pecek.

Na konferenciji za novinare bio je i Luka Roić, blizak Tomčiću, ali nije želio odgovarati na pitanja, opravdavajući se da je promatrač.

Pročitajte više