Pedesetak učenika iz Omiša hitno se vraća s izleta u Italiji

Foto: EPA

PEDESETAK učenika srednje škole "Jure Kaštelan" iz Omiša zbog mjera predostrožnosti vraća se s trodnevnog izleta u Italiji u kojoj su posjetili Padovu, Veronu i Veneciju, piše HRT.

Ravnateljica srednje škole poručuje da nema razloga za paniku i neće ih se smjestiti u karantenu jer nisu bili na zaraženom području. Podijelit će im letke s informacijama kako postupati ako se pojave bilo kakvi simptomi. Uskoro se očekuje njihov dolazak na granični prijelaz Pasjak.

"Nema potrebe za panikom"


"Mi smo se čuli prije otprilike sat vremena s našim voditeljima, nastavnicima koji su s učenicima na izletu. Djeca su odlično, nema bolesnih, sve je u redu, nema potrebe ni za kakvom panikom. Nastavnici su u kontaktu s roditeljima, oni su završili zapravo svoj izlet, vraćaju se i na putu su za Hrvatsku", kazala je telefonski Tereza Srdelić, ravnateljica Srednje škole "Jure Kaštelan" Omiš.

Broj zaraženih koronavirusom u Italiji raste. Talijanska vlada čak je odlučila zbog opreza blokirati pristup nekim gradovima i općinama u regijama u kojima ima najviše zaraženih. Prema posljednjim informacijama, u Italiji je zaraženo 110 ljudi, a podsjetimo, od koronavirusa umrlo je dvoje ljudi.
 

Pročitajte više