Pedišić i Fazlić idućeg tjedna na sudu zbog krivotvorene Gotovinine putovnice

PREOSTALU dvojicu osumnjičenika u slučaju krivotvorenja putovnice odbjeglog generala Ante Gotovine, njegova odvjetnika Marijana Pedišića i umirovljenog policajca Saliha Fazlića, istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda ispitat će sljedećeg tjedna, doznaje se danas na Županijskom sudu.

Pedišića i Fazlića koji se terete da su 48-godišnjeg Franju Katavića poticali da krivotvori putovnicu za Gotovinine potrebe istražni sudac Zdenko Posavec trebao bi ispitati sljedeći četvrtak.

Jednog od Gotovininih odvjetnika policija tereti da je od policajca Fazlića tražio izradu krivotvorine putovnice za Gotovinu. Fazlić je za to navodno angažirao Franju Katavića koji je policiji navodno od ranije poznat upravo po krivotvorenju dokumenata.

Osim za krivotvorenje putovnice, što je navodno počinio sam, Franjo Katavić tereti se i da je s bratom Miroslavom posjedovao sredstava za krivotvorenje, nedozvoljeno držao oružje i eksplozivne tvari.

Braća Katavić stoga se nalaze u pritvoru, a i protiv njih su pokrenute istražne radnje kao i protiv Pedišića i Fazlića.

No, njihov je postupak odvojen, a sudac Posavec najavio je da bi osam predloženih svjedoka trebao saslušati 19. svibnja.

Za razliku od braće Katavić odvjetnik Pedišić i umirovljeni policajac Fazlić na sudu će se braniti sa slobode, a u postupku protiv njih za sada nije predviđeno saslušavanje svjedoka, već samo njihovo ispitivanje, odnosno iznošenje obrane.

Pedišić je za Hinu ranije izjavio kako s navodnom krivotvorenom putovnicom "nema apsolutno nikakve veze" te kako će se odazvati pozivu suda.
Braću Katavić je, inače, već u petak ispitao dežurni istražni sudac te su tom prilikom obojica negirala krivnju. Miroslav je iznio obranu, dok se Franjo branio šutnjom.

Pročitajte više