Pedofil iz BiH silovao tri sestre dok je njihova majka bila u istoj kući?

Ilustracija: Dejan Rakita/PIXSELL

NA PONOVLJENOM suđenju na banjalučkom Okružnom sudu Dragan B. (24) iz Laktaša osuđen je na 17 godina zatvora zbog silovanja tri sestre i zadovoljenja spolnih strasti pred djevojčicama.

Osuđen je za silovanje djevojčica rođenih 2005., 2007., 2008. godine s čijom majkom je bio u emotivnoj vezi, pišu Nezavisne novine.

Osuđen za silovanje tri sestre, za četvrtu nije dokazanu

Laktašanin je za silovanje jedne djevojčice dobio devet, a za druge dvije po osam godina zatvora te dvije godine za zadovoljenja spolnih strasti pred drugima. Sudsko vijeće osim zatvorske kazne Draganu B. izreklo je i mjeru zabrane prilaska žrtvama, oštećenim djevojčicama.

Riječ je o dvogodišnjoj zabrani prilaska, a vrijeme provedeno u zatvoru neće mu biti uračunato u tu mjeru. Nakon izricanja presude vijeće mu je produžilo i pritvor u kome se nalazi od uhićenja.

Prema ranijoj presudi on je bio osuđen i za silovanje i najmlađe sestre rođene 2005. godine, ali je Tužiteljstvo u ponovljenom postupku odustalo od kaznenog progona optuženog za tu obljubu.

Postupak se vodi i protiv majke, navodno je sve znala

U prvostupanjskom postupku za silovanje sve četiri djevojčice i zadovoljenje spolnih strasti pred drugima bio je osuđen na ukupno 19 godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske na osnovu žalbe obrane i slučaj vratio na novo odlučivanje.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost tako da detalji nisu objavljeni.

Dnevni avaz navodi da je  Dragan B. bio ljubavnik njihove majke M. J. (40). Protiv nje se vodi odvojeni postupak zbog sumnje da je pred kćerkama imala seksualne odnose s optuženim.

Zlostavljanje se odvijalo od veljače 2019. do veljače 2020. godine kada je Dragan B. više puta imao seksualne odnose s djevojčicama u svojoj, ali i njihovoj kući. U nekoliko navrata se to događalo u vrijeme dok je majka žrtava bila u drugoj prostoriji kuće.


 

Pročitajte više