Pedofil kod Ludbrega dirao curice, dobio 15 mjeseci zatvora

Ilustracija: 123rf

MUŠKARAC iz okolice Ludbrega osuđen je na 15 mjeseci zatvora zbog bludnih radnji nad tri djevojčice u dobi od sedam i osam godina.

Kako piše Podravski, 65-godišnjak je osuđen zato što je od rujna 2017. do travnja 2018. godine u župnom vinogradu prije i nakon održavanja župnog vjeronauka, u cilju zadovoljavanja svog spolnog nagona, nakon što su mu na njegovo traženje sjele u krilo, odnosno na koljena, u više navrata djevojčice dirao preko odjeće po tijelu, vratu, rukama, gornjem dijelu tijela i spolovilu.

Djevojčice je vozio na vjeronauk u crkvu, među njima i svoju unuku

Muškarac je mjesecima iskorištavao dječju nevinost i djevojčice dirao po intimnim dijelovima tijela. Podravski piše da je djevojčice redovito vozio na vjeronauk u crkvu, među njima i svoju unuku.

Zlostavljanje je otkriveno kad se jedna od djevojčica nakon vjeronauka majci požalila da je "boli ondje dolje". Djevojčica je tada navela da ju je osumnjičeni često nagovarao da mu sjedi u krilu i da je dira.

Nakon razgovora s kćeri, majka se povjerila svom poznaniku koji je ujedno i policajac. Shvativši težinu mogućih kaznenih djela, policajac je odmah obavijestio nadređene.

"Poznajem čovjeka za kojeg se tvrdi da je radio ove strašne stvari. Stavio bih odmah ruku u vatru da to nije tako. Naš susjed je jedan dobar i ugledan čovjek. Moj otac radio je s njim 20 godina i govori mi da boljeg čovjeka u životu nije sreo", rekao je za Podravski jedan od mještana, koji je bio šokiran kad je čuo navode o mogućem zlostavljanju djece.

Pročitajte više