Peking: Novih 118 zaraženih, šest umrlih od SARS-a

DUŽNOSNICI glavnog kineskog grada u petak su izvijestili da je atipična upala pluća koju uzrokuje virus SARS-a dostigla vrhunac, a ministarstvo zdravstva izvijestilo je o još 118 novozaraženih i 6 umrlih od posljedica bolesti.

Od spomenutih 118, 48 novih slučajeva zabilježeno je u Pekingu, što je najniža dnevna stopa zabilježena od 20. travnja, kada je objavljeno da je zatajen broj o stotinama ranije zaraženih.

U Kini je do danas od posljedica atipične upale pluća umrlo 230 osoba, a evidentirana je 4.805 novih slučajeva. Samo u Pekingu umrlo je 114 osoba, a zabilježeno je 2.000 slučajeva zaraze virusom SARS-a.

"Možemo zaključiti da je u Pekingu bolest kulminirala, da je dovedena pod kontrolu te da ćemo od sada moći govoriti o silaznom trendu u razvoju bolesti", izjavila je glasnogovornica ministarstva zdravstva Liang Wannian.

U Hong Kongu su u petak od atipične upale pluća umrle dvije osobe, a evidentirano je i šest novih slučajeva. Na području Hong Konga do danas je od posljedica epidemije SARS-a umrlo 210 osoba, a zaraženo ih je 1.667. Izliječeno je 1.015 osoba.

Pročitajte više