Penava otkrio s kim Škoro neće koalirati: "To bi bila prevara birača"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREMA privremenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva objavljenima u 21 sat, Domovinski pokret osvaja 15 mandata. 

Ivan Penava rekao je kako je zadovoljan rezultatom u svojoj izbornoj jedinici, gdje Domovinski pokret ima, prema izlaznim anketama, tri mandata.  

"Zadovoljan sam, moram biti, svima je jasno da je ovo izvrstan rezultat", kaže Penava. Na komentar da je osvojio tri mandata, a nije novo lice na političkoj sceni, Penava kaže da mu ta teza nije jasna.

"Hoćemo li reći ljudima da stranka koja predstavlja drugu političku snagu, a imamo isti rezultat kao Restart koalicija, da to nije dobar rezultat? Kriva je teza, jako sam zadovoljan", kaže za Novu TV.

Upitan hoće li s Andrejem Plenkovićem sjesti za stol vukovarski gradonačelnik kaže kako je pitanje hoće li uopće s ikim sjesti. 

"Ključno je da sada sačekamo konačne rezultate", poručio je Penava. 

S Pupovcem nikako neće

Odbacio je mogućnost koalicije s Miloradom Pupovcem. 

"Ne dolazi u obzir, sve što smo komunicirali u kampanji stoji. Ispali bi destruktivni da nam je to jedan od glavnih uvjeta, ali sukladno svim programskim odrednicama, da nam SDSS bude koalicijski partner, to je prevara birača. Nekompatibilni smo u tom smislu", rekao je. 

Pročitajte više