Šef Pentagona izjavio da je vođa ISIS-a živ: "Vjerovat ću suprotno kad saznam da smo ga ubili"

Screenshot: YouTube
 
AMERIČKI ministar obrane Jim Mattis izjavio je u petak da smatra da je vođa ISIS-a Abu Bakr al-Bagdadi još uvijek živ te da ga američka koalicija u Iraku i Siriji pokušava pronaći, javlja New York Times.
 
"Vjerujem da je Bagdadi živ", rekao je Mattis novinarima u Pentagonu. "Povjerovat ću da nije kada saznam da smo ga ubili. Progonimo ga".
 
Ruska vojska objavila da je "možda" ubila Bagdadija
 
Ruska vojska je prošli mjesec objavila da je izvršila napad na sastanak islamističkih vođa 28. svibnja u blizini al-Rake u Siriji, u kojem je "možda" ubijen Bagdadi.
 
Smrt šefa ISIS-a objavio je nakon Rusije Sirijski opservatorij za ljudska prava, dan nakon što je Irak proglasio pobjedu nad džihadističkom organizacijom u Mosulu.
 
Direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman rekao je da su "visoki dužnosnici ISIS-a prisutni u sirijskoj pokrajini Deir Ezor potvrdili Opservatoriju smrt Abu Bakr al-Bagdadija, emira ISIS-a".
 
Talabani: ISIS će postati al-Kaida na steroidima
 
VISOKI kurdski dužnosnik protuobavještajne službe Lahur Talabani izjavio je kako je 99 posto siguran da je čelnik Islamske države živ i da je lociran južno od al-Rake, opovrgavajući time brojna 
nagađanja o njegovoj smrti.
 
Talabani je također izjavio da će ISIS nakon poraza u Mosulu postati "kao al-Kaida na steroidima" te da svijetu prijeti još najmanje 4 godine borbe protiv džihadista. 

Pročitajte više