Pernar: Ako odbijem gostovanje kod Bujanca, zakinut ću ljude koji me žele čuti

Foto: FAH, screenshot: Bujica/Osječka TV

NAKON što je demonstrativno napustio emisiju Nedjeljom u 2 na HRT-u kod Aleksandra Stankovića te emisiju "Zoom" na Z1 kod Željka Matića, Ivan Pernar je s javnošću podijelio informaciju kako će gostovati u emisiji Bujica kod desničarskog voditelja Velimira Bujanca.

Index je kontaktirao Pernara kako bi nam pojasnio po čemu je to Bujanec, osuđeni narko diler poznat po tome što je usluge prostitutki plaćao kokainom te radikalni desničar, profesionalniji i bolji voditelj od Stankovića i Matića.

"Bujanec me nazvao i rekao mi da kod njega mogu slobodno govoriti, da me neće prekidati", kazao nam je.

"Gledajte, Bujanec ima presudu. Stanković nije osuđen za ništa, pa opet vidite kako se ponašao. Moj cilj je reći ono što mislim, ja samo tražim medij preko kojega ću to moći reći. Žalosno je da jedino Bujanec ima hrabrosti pozvati me u emisiju i obećati mi da neće sugerirati ili me prekidati. To je sramota za novinarstvo, da se Bujanec pokazao kao profesionalnija osoba, a znamo kakav je, i za što ima presudu. Stanković je kao sav uglađen i fin, a vidimo kako je to ispalo", pojašnjava Pernar.

"Obećao mi je da me neće prekidati"

"Kod Bujanca ću progovoriti o cenzuri na HRT-u, to je tema broj jedan. Druga je lažna slika koju Stanković godinama gradi o sebi, kao o neutralnoj osobi i profesionalcu. Treća je tema ono što nam HDZ-ova vlada priprema, koja je to njihova globalna agenda. Naravno, govorit ću i o etničkom čišćenju Palestinaca i gaženju njihovih ljudskih prava te o rasnim zakonima u Izraelu. Sve su to stvari koje kod Stankovića nisam mogao reći", istaknuo je.

"Ja bih išao kod bilo kojeg voditelja koji bi mi dao da govorim, ali jedini koji mi je dao čvrsto obećanje da se kod njega može govoriti slobodno, bez prekidanja, je Velimir Bujanec, koliko god to paradoksalno zvučalo, on je u ovom trenutku iznimka.

Ako bih odbio gostovanje kod njega, zakinuo bih ljude koji žele čuti što imam za reći za priliku da to čuju, a to je moja dužnost. Je li Bujanec osuđen ili nije, to su njegovi problemi. Meni je bitno da je kao voditelj korektan prema meni", zaključio je Pernar za Index.

>> Pernar opet napustio TV studio usred emisije

>> Pernar demonstrativno napustio Nedjeljom u 2

>> Pernar za Index o odlasku iz NU2: Masonu Hanžekoviću daju da normalno odgovara, a mene se prekida

>> Pernar voditelja Z1 televizije nazvao primitivcem koji goste dresira kao pse

Pročitajte više