Pernar voditelja Z1 televizije nazvao primitivcem koji goste dresira kao pse

Foto: Screenshot Z1

SABORSKI zastupnik Ivan Pernar koji je danas drugi put u dva dana otišao iz studija za vrijeme snimanja uživo, u razgovoru za Index je nazvao novinara Željka Matića primitivcem te napomenuo da je ovo borba za slobodu govora.

"Imam govornicu u Saboru i mogu tamo satima pričati. Ne želim se prostituirati za minutu više na televiziji. Ovim činom želio sam poručiti novinarima da ne smiju maltretirati goste i da ću gostovati samo ako mi se dozvoli da govorim", kaže Pernar za Index.

>> Pernar opet napustio TV studio usred emisije

Pernar upozorava da se nalazimo u vremenu velike medijske cenzure i da se nalazimo u vremenu u kojem se veliki broj tema uopće ne smije otvarati.

"Režimski mediji me zovu u emisiju kako bi stvorili prividnu sliku da cenzure nema, a čim otvorite usta o onome što im se ne sviđa - prelaze na drugu temu, zatvaraju vam usta i brane da išta kažete."

Voditelji goste dresiraju kao pse

Uopće ga ne zanima što će ljudi misliti o ovome, tvrdi za Idnex. Ovo nije borba za minute, ovo je borba za slobodu da se govori ono što se misli.

"Stvar je principa, želim da voditelji prestanu goste dresirati kao pse, a da dozvole raspravu i otvoreni dijalog."

"Čim me prekinuo, rekao sam mu da se ne želim natezati. Točka, nema rasprave. Ne postoje neugodno pitanja, ali želim da svi novinari imaju poštovanja prema meni. Ako vam smeta što govorim - ne zovite me", poručuje Pernar u razgovoru za Index.

Pročitajte više