Pernar otkrio što mu je najveći gušt u Saboru, a uključuje Marasa i HDZ

Screenshot: HRT

IVAN PERNAR javio se za riječ više puta nego mnogi njegovi kolege koji godinama sjede u saborskim foteljama. Gostujući u Otvorenom priznao je da ponekad zloupotrebljava poslovnik.

"Repliciranje je jako zanimljivo. Najveći mi je gušt kad kolega Maras govori protiv HDZ-a, onda mu ja repliciram da je u pravu, da je HDZ katastrofa. Na moju repliku Maras se onda složi, a poslovnik ne dozvoljava HDZ-u da replicira meni. Znači može samo Maras meni replicirati nazad. Tako nekad malo zloupotrebljavamo poslovnik. S guštom.", otkrio je Pernar.

Na pitanje kako to da se tako puno javljao, Pernar kaže kako su za inflaciju javljanja krive teme. "Kad imamo što reći javljat ćemo, npr. kad tema bude HNB ili Ovršni zakon, opet ćemo se stalno javljati i imati puno replika", rekao je Pernar.

Grmoja: Ne vidim problem što g. Pernar nastoji otvoriti neke teme

Saborski zastupnik MOSTa nezavisnih lista, Nikola Grmoja komentirao je rad Hrvatskog Sabora i razinu rasprave:

"Mislim da je dobro da zastupnici iznose svoje stavove i ne vidim problem što g. Pernar nastoji otvoriti neke teme, ali mislim da s ovim tempom neće dugo nastaviti jer će postati naporno i za gledatelje. Osim pukog otvaranja nekih tema, potrebno je i ponuditi konstruktivna rješenja. Pohvalno je to što g. Pernar radi, i ja na taj način funkcioniram i to definitivno nije cirkus. Međutim biti će cirkus ako ostane na tome, na čistim doskočicama te ako ne ponudimo neke konkretne prijedloge", kazao je Grmoja.

Pročitajte više