Pet godina zatvora za mladog ubojicu koji je katanom izrezao profesora

ŽUPANIJSKI sud u Zagrebu osudio je danas na pet godina zatvora 22-godišnjeg Brunu Duića koji je u prosincu prošle godine u stanu na Jarunu katanom ubio 41-godišnjeg profesora Miljena Veršića.

Duić je u prekoračenju nužne obrane, nakon svađe i Veršićevog napada te ozljeđivanja, profesoru nanio 31 ubodnu i reznu ranu. Na suđenju se dokazalo kako je Duić bio napadnut, no 31 ubodna i rezna rana se smatraju velikim prekoračenje samoobrane.

"Iz zatvora izađite kao zdrav čovjek"

Duić je te kobne večeri 19. prosinca na početku sukoba umjesto policiju nazvao vatrogasce te im spominjao razrezanu ruku i to je bio dokaz da ga je Veršić napao. Duić je, navodno, na izlazu iz stana najviše ozlijedio Veršića. Sudac Majerović je na izricanju presude rekao kako je jasno da je Veršić pratio Duića po izlasku iz stana, ali da bi ublažavanje kazne za manje od zakonskog minimuma od pet godina povrijedilo logiku zakona.

Sudac je Duiću odredio i obavezno psihijatrijsko liječenje te mu je rekao kako zbog roditelja koji ga podržavaju iz zatvora mora izaći kao zdrav čovjek.

Pročitajte više