Pet maloljetnih sestara poginulo u požaru kuće u Arkansasu

RODITELJI nisu uspjeli spasiti svoje petero djece koji su poginuli u požaru kuće u Bentonvilleu u američkoj saveznoj državi Arkansas.

Vatrogasni zapovjednik Dan White kazao je kako su djeca bila u spavaonici na katu kad je požar buknuo, dok su roditelji spavali na donjem katu kuće, javlja Associated Press.

Roditelje je probudio dimni alarm, ali zbog gustog dima i vatre nisu mogli doći do svoje djece koja su imala od 5 do 13 godina.

U kući je pronađena i manja količina droge metamfetamina, priopćila je policija i dodala kako su roditelji Jamie Dale Frazier (33) i Kerry A. Mahmens Frazier (27) otprije poznati policiji zbog droge i obiteljskog nasilja.

Sva mrtva djeca bile su djevojčice, otkrila je policija. Najmlađa Kiya imala je 5 godina, a najstarija Kristan 13. U požaru su preminule i Kimberly (11), Katelyn (9), te Kaila (8). Tijela su poslana na obdukciju u patologiju bolnice u Little Rocku, pišu lokalni mediji.

Točan uzrok požara još nije poznat, ali prema prvim informacijama požar nije bio podmetnut. Sumnja se da je vatru izazvala grijalica.

P.V.

Pročitajte više