Petar Feletar - novi predsjednik sveučilišne organizacije HSS-a

SREDIŠNJI odbor Sveučilišne organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS) na današnjoj je izbornoj sjednici, održanoj u Zagrebu, za novog predsjednika Sveučilišne organizacije izabrao Petra Feletara, studenta zemljopisa i povijesti na zagrebačkom Sveučilištu.

Za potpredsjednike su izabrani Kristina Stjepić i Silvija Petrlić, također sa zagrebačkog Sveučilišta, te Zvonimir Bratić iz Bjelovara. Za tajnika je izabran Tomislav Parčina, student splitskog Sveučilišta.

Novoizabranom vodstvu HSS-ovih sveučilištaraca mandat je dvije godine.

Na izbornoj sjednici bio je i predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić, koji je istaknuo važnu ulogu Sveučilišne organizacije HSS-a. Podupro je novo vodstvo i pozvao ga da se uključi u pripreme za lokalne izbore, posebice u gradovima.

Novoizabrani predsjednik Sveučilišne organizacije HSS-a Petar Feletar istaknuo je da će se nastaviti svi projekti koji pridonose poboljšanju studentskog standarda. Poglavito se to odnosi na, kako je rekao, najveću anketu "Glas studenata" o studentskom standardu, koju su studenti HSS-a počeli provoditi godine 2000., a provodit će se i ove godine. Anketirat će se studenti kako bi se doznalo njihovo mišljenje i prijedlozi za poboljšanje studentskog standarda, rekao je Feletar.

Na današnjoj izbornoj sjednici bili su predstavnici sveučilišta i fakulteta u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Dubrovniku, Bjelovaru i Koprivnici.

Pročitajte više