Petersen očekuje pozitivan signal od Tadićeve posjete

Civilni upravitelj UNa na Kosovu Soren JessenPetersen izrazio je u nedjelju nadu da će srbijanski predsjednik Boris Tadić tijekom posjeta Kosovu uputiti pozitivan signal o spremnosti Beograda da "izgradi mostove povjerenja", priopćio je UNMIK u nedjelju.

Jesesn-Petersen je u razgovoru s Tadićem izrazio nadu da će predsjednik Srbije iskoristiti svoju posjet da dobije potpuni uvid u situaciju na Kosovu i da će imati prilike razgovarati s predstavnicima svih zajednica na Kosovu, stoji u priopćenju UNMIK-a.

Jessen-Petersen je, također, ocijenio kako bi Tadićev posjet mogao pomoći u rješavanju problema opskrbe električnom energijom u nekim srpskim selima na Kosovu.

Civilni upravitelj UN-a na Kosovu još je jednom pozvao na puno sudjelovanje kosovskih Srba u političkom i demokratskom procesu kako bi se omogućio najveći mogući napredak u pitanjima koja su za njih značajna.

Jessen-Petersem i Tadić su razgovarali također o obnovi pravoslavnih objekata koji su oštećeni tijekom nasilja 17. ožujka prošle godine.

(Hina) xbb ydj

Pročitajte više