Petina testiranih vozača pozitivna na droge

KOD PETINE testiranih vozača policija je otkrila prisutnost droga u organizmu tijekom akcije koju je poduzela noćas u Zagrebu, priopćeno je jutros na konferenciji za tisak.

Od 30 vozača koji su podvrgnuti preliminarnom testu, šestorici je utvrđena prisutnost droge u organizmu, rečeno je u Zagrebačkoj policijskoj upravi.

Vozači su raznih dobnih skupina i testirani su na različitim lokacijama.

Medicinskim testovima, koji slijede, potvrdit će se policijski nalazi, te precizirati vrsta droge o kojoj se radi. Neslužbeno se doznaje da se najčešće radi o marihuani.

Kod dvojice je pronađena manja količina droge (tri grama marihuane, tableta ekstazija i paketić od 0,2 grama amfetamina), pa će protiv njih policija podići kaznenu i prekršajnu tužbu.

Za ostalu četvoricu policija očekuje usklađivanje optužbe s predstavnicima zakonodavstva i sudova, budući do sada nije bilo slične prakse.

Akciji koju policija zove praktičnom vježbom održana je na pet lokacija u Zagrebu, a u njoj su sudjelovali policajci I. i II. postaje prometne policije i predstavnici Odjela kriminaliteta droga, a u suradnji s Odsjekom za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije u Zagrebu.

Pročitajte više