Petir o Brexitu: "Nažalost našem partnerstvu došao je kraj"

Foto: HINA

HRVATSKA zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir (HSS/EPP) reagirala je priopćenjem povodom jučer provedenog referenduma u Velikoj Britaniji. Poručila je da je sada potrebno očuvati ujedinjenu Europu u kojoj bi Velika Britanija bila pouzdan partner, priopćio je ured zastupnice u petak. 

"Žao mi je da su građani Velike Britanije nakon 43 godine odlučili napustiti Europsku uniju i nastaviti svoj put samostalno, ali odluka britanskih građana se mora poštovati. Veze stvorene u posljednjih četrdesetak godina duboke su te je utjecaj Velike Britanije na razvoj europskog društva tijekom toga razdoblja neprocjenjiv. Nažalost, našem partnerstvu u dosadašnjem obliku jučer je došao kraj jer nakon donesene odluke nema povratka unatrag", napisala je Petir.

"U ovom trenutku moramo ostali mirni i odlučni. Razdruživanje je potrebno provesti što je prije moguće, a unutar predviđenog roka od dvije godine. Nakon što se emocije smire, valja dobro razmisliti o razlozima koji su doveli do nezadovoljstva građana Velike Britanije i izlaska zemlje iz EU. Pred nama je sad veliki izazov u kojemu moramo očuvati snažnu i ujedinjenu Europu - s Velikom Britanijom kao pouzdanim partnerom", ocijenila je Marijana Petir,.

 

Pročitajte više