Petrinja: Ministarstvo smatra da je sjednica Gradskog vijeća bila legalna, a dosadašnja vlast drži da to mišljenje nije obvezujuće u primjeni

Dosadašnja petrinjska vlast koalicije HSPa, HDZa, HKDUa i HBa ne priznaje mišljenje Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave da je sjednica Gradskog vijeća 4. srpnja, na kojoj je oporbeni blok preuzeo vlast, bila legalna. L

"Mišljenje Ministarstva pravosuđa nije ni odluka ni rješenje pa zbog toga nije ni obvezujuće u primjeni", rekla je danas dosadašnja predsjednica Gradskog vijeća Ana Bešlić koja je jutros primila jedno od četiriju pisama koje je Ministarstvo pravosuđa dostavilo petrinjskim predstavnicima vlasti.

Oporbeni blok vijećnika Nezavisne gradske liste, HNS-a, SDP-a i HSS-a 4. srpnja je na hitnoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća preuzeo vlast u Petrinji. Vlast se promijenila primjenom Ustavnog zakona o manjinama po kojem je Vera Šolić iz Nezavisne liste ušla u Gradsko vijeće kao pripadnica srpske manjine i time se izjednačio omjer oporbenih i vladajućih vijećnika na 11 prema 11. Prevagu oporbi donio je Miroslav Petračić izlaskom iz HDZ-a i Poglavarstva i prelaskom u HSS.

Tada izabrani gradonačelnik Miroslav Gregurinčić iz Nezavisne liste izjavio je danas u povodu dostavljena mišljenja Ministarstva pravosuđa da su "pismeno najavili primopredaju dužnosti u četvrtak prije podne".

(Hina) ap mć

Pročitajte više