petrinjska u sastavu sisačke bolnice

Povjerenstvo za preustroj zdravstva u Sisačkomoslavačkoj županiji odlučilo je da će Specijalna bolnica za kronične bolesti u Petrinji postati sastavnicom Opće bolnice ´Dr. Ive Pedišića´ u Sisku, a o dogovorenim djelatnostima tzv. Nove bolnice u Petrinji danas je novinare izvijestila v.d. ravnateljica te ustanove Dubravka FranKrikić.

Nova bolnica s 99 postelja imat će pulmološki i internistički odjel te odjel za smještaj korisnika socijalne skrbi s povećanim zdravstvenim potrebama, kao i specijalistički dio s pulmološkom, internističkom, psihijatrijskom, fizijatrijskom i oftalmološkom ambulantom, rekla je Drubravka Fran-Krkić. Po novoj sistematizaciji u sastavu sisačke bolnice zdravstvena ustanova u Petrinji zapošljavat će 56 djelatnika pa je višak 11 nemedicinskih djelatnika, ali se još ne zna način njihove skrbi.

Do rata je petrinjska bolnica bila samostalna ustanova, a u poraću je zgrada u cijelosti obnovljena i potpuno opremljena i namještena, ali od jeseni prošle godine još nije primila nijednog pacijenta, jer joj nije utvrđen status.

U obnovu zgrade s opremom za 21. stoljeće uloženo je više od 20 milijuna kuna, a do sada u njoj ordinira samo pet specijalističkih ambulanta, kazala je Dubravka Fran-Krikić.

Pročitajte više