Picula i Antunović na konferenciji o sigurnosti u Muenchenu

ŠEF HRVATSKE diplomacije Tonino Picula i ministrica obrane Željka Antunović sudjelovat će na Konferenciji o sigurnosnoj politici u Muenchenu koja se održava od 7. do 9. veljače, priopćeno je u srijedu iz ministarstava vanjskih poslova i obrane. 
Na 39. muenchenskoj konferenciji težište rasprava bit će na globalnoj borbi protiv terorizma, budućoj ulozi NATO-a, ulozi vanjske i sigurnosne politike EU u prevenciji sukoba i upravljanju krizama, a bit će govora i o stanju na Bliskom istoku te u Perzijskom zaljevu, kaže se u priopćenju.

Među najavljenim sudionicima konferencije bit će njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer, glavni tajnik NATO-a Lord George Robertson, visoki predstavnik za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku EU Javier Solana, ministri obrane SAD, Rusije, Njemačke i Francuske Donald Rumsfeld, Sergej Ivanov, Peter Struck i Michele Alliot-Marie, austrijska ministrica vanjskih poslova Benita Ferrerro-Waldner i drugi.

Tijekom boravka u Muenchenu hrvatski će ministar vanjskih poslova Tonino Picula, kako se očekuje, imati niz bilateralnih susreta, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više