Picula i Mirdamadi o političkim i gospodarskim odnosima RH i Irana

MINISTAR vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula primio je u četvrtak predsjednika Odbora za vanjsku politiku Parlamenta Islamske Republike Iran Mohsena Mirdamadija s kojim je razgovarao o političkim i gospodarskim odnosima između dviju zemalja, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Kako se navodi u priopćenju, u razgovoru su istaknuti dobri politički odnosi dviju zemalja, te je naglašeno kako je potrebno unaprijediti za sada nedostatnu gospodarsku suradnju. Hrvatski je ministar upoznao gosta s namjerom Vlade RH da u najskorije vrijeme imenuje novog veleposlanika u Islamskoj Republici Iran, te sa svojom namjerom da ubrzo posjeti Iran.

Mirdamadi je istaknuo kako je cilj posjeta iranskog parlamentarnog izaslanstva promicanje odnosa s Hrvatskim saborom, posebice suradnje na razini predsjednika dvaju parlamenata, dvaju parlamentarnih odbora za vanjsku politiku te parlamentarnih grupa prijateljstva, stoji u priopćenju.

Ministar Picula i predsjednik vanjskopolitičkog odbora iranskog Parlamenta Mirdamadi razmijenili su i stajališta o iračkoj krizi. Iran i RH dijele zabrinutost zbog razvoja situacije u iranskom susjedstvu, te imaju vrlo bliska stajališta o iračkoj krizi i učincima koje bi njezin daljnji razvoj mogao imati na međunarodne odnose, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Pročitajte više