Picula: Sanaderova politika kriva za euroskepticizam

PREDSJEDNIK Glavnog odbora SDP-a Tonino Picula ustvrdio je u Splitu da premijer Ivo Sanader i Vlada ne vode zemlju u dobru smjeru te da je to je glavni razlog porastu euroskepticizma u Hrvatskoj.

"Još nismo ni počeli pregovore s EU-om, a više od 50 posto građana izrazilo je zabrinutost zbog ulaska Hrvatske u EU", kazao je Picula na tiskovnoj konferenciji. Dodao je da će prava opasnost nastupiti ako se euroskepticizam pretvori u eurofobiju, koja je, kako je kazao, iracionalna i stoga teško izlječiva.

Osvrnuvši se na izjavu premijera Sanadera, koji je na novinarski upit bi li izručio generala Gotovinu da je on uistinu bio u Brelima, rekao da ne može odgovarati na hipotetička pitanja, Picula je upozorio da bi takav odgovor Hrvatsku mogao skupo stajati.

"Carla del Ponte je potvrdila da ju ne zanimaju pretpostavke, a bude li se Vlada i dalje tako ponašala i tretirala problem generala Gotovine kao hipotetički, onda se ne treba čuditi sadržaju i tonu izvješća glavne haaške tužiteljice", kazao je Picula.

Pročitajte više